Rămâi mereu conectat
Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări
-
Ce este un broker de credite?
Brokerul de credite, numit, uneori, și intermediar de credite sau consultant financiar-bancar, este un profesionist care te asistă și te susține pentru a obține un credit bancar. Această ocupație este reglementată începând cu anul 2016 și de legislația națională, prin Ordonanță de Urgență nr. 52/2016.
-
De ce să apelezi la un broker de credite?
Brokerul de credite îți efectuează un profil de client și te îndrumă către instituțiile bancare care se potrivesc cel mai bine profilului tău. Nu există “cea mai bună oferta”, ci „oferta cea mai potrivită pentru ține”.
-
Cu ce te ajută un broker de credite?
În primul rând, trebuie menționat faptul că acest serviciu este GRATUIT 100%, astfel încât vei beneficia de consiliere gratuită pe toată perioada colaborării. În al doilea rând, câștigi timp prețios, întrucât brokerul cunoaște foarte bine ofertele din piață și te îndrumă către cea potrivită ție. Nu mai este nevoie să faci prospectarea pieței și să alergi de la o bancă la altă. Și nu în ultimul rând, în baza parteneriatului cu instituțiile bancare cu care colaborăm, putem veni în întâmpinarea clienților cu oferte personalizate. Trebuie doar să ne contactezi și de restul ne ocupăm noi.
-
Ce venituri sunt eligibile pentru un credit bancar?
Criteriile de eligibilitate ale băncilor se schimbă permanent, însă de cele mai multe ori, băncile acceptă venituri din salarii, bonuri de masă, dividende, pensii, chirii, drepturi de autor și așa mai departe.
-
Care este venitul minim pentru a contracta un credit?
Pentru salariați, venitul minim este de 750 lei, iar pentru pensionari, venitul minim este de 500 lei.
-
Trebuie să am o vechime minimă la locul de muncă pentru a lua un credit?
Da, băncile sunt foarte atente la acest capitol. Mai mult decât atât, băncile iau în considerare atât vechimea la actualul loc de muncă, cât și vechimea totală în câmpul muncii. De regulă, pentru a fi eligibil bancar, trebuie să aveți o vechime minimă de 3 (de preferabil 6 luni) la ultimul loc de muncă și o vechime neîntreruptă de minim 1 an în câmpul muncii.
-
Ce este biroul de credit?
Biroul de Credit este o societate de drept privat care administrează o baza de date organizată în sistem centralizat, care conține date referitoare la activitatea de creditare desfășurată de instituțiile financiar-bancare, autorizate potrivit legii. Baza de date a Biroului de Credit poate fi consultată de către instituțiile de credit, instituțiile financiare nebancare, societățile de asigurări și cele de recuperare creanțe care au încheiat un Contract cu Biroul de Credit.
-
Sunt în Biroul de Credit. Mai pot lua un credit în acest context?
De regulă, băncile nu finantează clienții cu un istoric negativ de plata, raportate în baza de date a Biroului de Credit. Însă, în funcție de situația în care se află clientul, există și posibilitatea de a fi creditat. Aștept să mă contactați pentru a discuta detalii ulterioare.
-
Cine poate interoga baza de date a Biroului de Credit şi în ce condiţii?
Participanţii pot interoga baza de date a Biroului de Credit atunci când li se solicită acordarea unui produs de tip credit sau atunci când monitorizează comportamentul propriilor debitori.
-
Cum pot interoga Biroul de Credit direct de acasă?
Accesează site-ul www.birouldecredit.ro, fă-ți un cont de client și vei primi situația în format pdf, pe adresa ta de email. IMPORTANT! Puteți face interogare în Biroul de Credit, doar pentru propria persoană.
-
Dacă am avut în trecut o restanță cu care am fost înregistrat la Biroul de Credit și ulterior am achitat-o, mai figurez în baza de date?
Fiecare înregistrare se păstrează în baza de date a Biroului de Credit pentru 4 ani, inclusiv cea referitoare la restanță achitată.