11 Sep, 2023

Ce este biroul de credit?

Biroul de Credit este o societate de drept privat care administreaza o baza de date organizata in sistem centralizat, care contine date referitoare la activitatea de creditare desfasurata de institutiile financiar-bancare, autorizate potrivit legii. Baza de date a Biroului de Credit poate fi consultata de catre institutiile de credit, institutiile financiare nebancare, societatile de asigurari si cele de recuperare creante care au incheiat un Contract cu Biroul de Credit.

Sunt in Biroul de Credit. Mai pot lua un credit in acest context?

De regula, bancile nu finantează clientii cu un istoric negativ de plata, raportate in baza de date a Biroului de Credit. Insa, in functie de situatia in care se afla clientul, exista si posibilitatea de a fi creditat. Asteptam sa ne contactati pentru a discuta detalii ulterioare.

Cine poate interoga baza de date a Biroului de Credit şi în ce condiţii?

Participanţii pot interoga baza de date a Biroului de Credit atunci cand li se solicita acordarea unui produs de tip credit sau atunci când monitorizează comportamentul propriilor debitori.

Cum pot interoga biroul de credit direct de acasa?

Acceseaza site-ul www.birouldecredit.ro, fa-ti un cont de client si vei primi situatia in format pdf, pe adresa ta de email. IMPORTANT! Puteti face interogare in biroul de credit, doar pentru propria persoana!!!

Dacă am avut in trecut o restanta cu care am fost inregistrat la Biroul de Credit si ulterior am achitat-o, mai figurez în baza de date?

Fiecare inregistrare se pastreaza in baza de date a Biroului de Credit pentru 4 ani, inclusiv cea referitoare la restanta achitata.

×